Dorpsstraat 15

Kort na de bevrijding in oktober 1944 wordt de winkelverkoop tijdelijk onderbroken omdat de winkel dient als hoofdkwartier van de plaatselijke Orde Diensten. Vanaf eind 1944 tot medio 1946 is de winkel in gebruik als noodklaslokaal, omdat de lagere school in gebruik is door de in Liempde gelegerde Britse troepen.
Het pand is in de loop der jaren verschillende keren verbouwd aan de achter- en de rechterzijde. Aan de achterzijde zijn zowel een keuken als een werkplaats gebouwd. In 1991 wordt een serre toegevoegd. Het interieur is geheel gemoderniseerd.
Het diepe huis telt één bouwlaag met een zolder en een vliering onder een zadeldak met een steile dakhelling. Het dak is gedekt met rode Romaanse pannen.
Het linkergedeelte van de voorgevel bestaat uit het portiek met een betonnen luifelplaat die op de hoek rust op een fraai gevormde pijler. De pijler is samengesteld uit een bakstenen voetstuk met daarop een kunststenen constructie van twee bollen tussen kussenblokken.
Ter hoogte van de zolder bevindt zich een breed, samengesteld venster met aan beide zijden een smal zijlicht met glas-in-lood. In de geveltop is een smal, langgerekt vlieringlicht te zien, dat gevormd wordt door een uitknikkend venster.
Het pand is nu in gebruik als woonhuis.
- Beschrijving gemeentelijk monument, 1998.